Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

"Ακουσε τα χέρια μου"

Πρόγραμμα του Συλλόγου Κωφών Θεσσαλονίκης

Μιλάνε με τα … χέρια και ακούνε με τα…. μάτια προτρέποντας όλους τους ακούοντες να μπουν στον κόσμο τους και να προσπαθήσουν να τους κατανοήσουν.


Τα αποτελέσματα του προγράμματος «Άκουσε τα χέρια μου- Media για όλους» θα παρουσιάσουν το προσεχές Σάββατο, 20 Νοεμβρίου, τα μέλη του Συλλόγου Κωφών Θεσσαλονίκης στα γραφεία του συλλόγου, στην οδό Κωστή Παλαμά 14.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, κωφοί και ακούοντες νέοι θα μοιραστούν τις

εμπειρίες τους από την εργασία για τα ΜΜΕ, δίνοντας το παράδειγμα της ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ ευρωπαίων πολιτών ανεξάρτητα από καταγωγή ή αναπηρία.
Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες νέοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για άλλα προγράμματα ανταλλαγής και να συζητήσουν ιδέες για μελλοντικές δράσεις.

«Θα παρουσιάσουμε τις δράσεις μας από το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με τη συμμετοχή κωφών και ακουόντων που διοργάνωσε τον Οκτώβριο ο Σύλλογος Κωφών Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Χ.Α.Ν.Θ., στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ψυχολόγος Ταρσίτσα Ντόβα, εθελόντρια στον Σύλλογο Κωφών.

Πρωταρχικοί στόχοι του προγράμματος στο οποίο συμμετείχαν 30 νέοι από την Ελλάδα, την Ολλανδία, τη Λετονία και την Ουγγαρία, ήταν η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, η ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των νέων από διαφορετικές χώρες και η προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των νέων μέσα από την χρήση οπτικοακουστικού εξοπλισμού.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ανταλλαγής «Άκουσε τα Χέρια Μου-Media για Όλους» χρηματοδοτήθηκε με 23.067,50 ευρώ από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Νέα Γενιά σε Δράση».

πηγή : http://efagonizesthe.blogspot.com/

0 Μουχαμπέτια:

Related Posts with Thumbnails

MeDuSa-Kia

Blog Archive

Το Άλλο μου Παιδί...

Το σόι...

Ο Φονιάς...Νιαρ

Εκτιμώ...Διαβάζω & ακούω

Προσοχή...!

Στον αγώνα της ζωής....


....όποιος κι αν είναι ο στόχος σου...


.... να κρατάς τα μάτια σου....


...στον λουκουμά....κι όχι στην τρύπα.


Oscar Wilde

Το νου σας... ;o)

....Το νου σας ρεμάλιααααααααα…

χς βαρς κούεται, πολλ τουφέκια πέφτουν ;o)

About Μή!

Ο Ρουφιάνος...