Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Έκθεση"Αρχαία Μακεδονία

Αρχαία Μακεδονία: Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου" τιτλοφορείται η έκθεση που θα φιλοξενήσει το Λούβρο τον Οκτώβριο του 2011. Για τις ανάγκες της έκθεσης, από τη Θεσσαλονίκη στο Παρίσι θα ταξιδέψουν 668 αρχαία έργα, τα οποία θα φιλοξενηθούν στην κεντρική αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του μουσείου, έκτασης 1.200 τ.μ.

Η έκθεση περιλαμβάνει γλυπτά, κεραμικά, κοσμήματα, αντικείμενα μεταλλοτεχνίας, γυάλινα αγγεία, νομίσματα και επιγραφές. Η ανάπτυξη του θέματος θα γίνει με εννέα ενότητες που ακολουθούν χρονολογική σειρά. Παρ' ότι λοιπόν προτάσσεται η ανακάλυψη της αρχαίας Μακεδονίας με αναφορές στους μεγάλους αρχαιολόγους οι οποίοι έφεραν στο φως τις Αιγές, την Πέλλα και το Δίον, στη συνέχεια η ιστορία πιάνεται από την αρχή:

Από τη Μακεδονία της εποχής του Χαλκού ώς την αρχαϊκή εποχή, από την εξάπλωση του μακεδονικού βασιλείου στον ελλαδικό χώρο ώς την κατάκτηση της Ανατολής από τον Αλέξανδρο και ώς την ελληνιστική εποχή με τα
βασίλεια των διαδόχων του.

Ιδιαίτερες ενότητες αναφέρονται στον καθημερινό βίο των Μακεδόνων, στις τέχνες, στη θρησκεία, στις τελετουργίες και στις ταφικές πρακτικές. Χωριστή ενότητα αποτελεί η ρωμαϊκή κυριαρχία στη Μακεδονία, ενώ η έκθεση ολοκληρώνεται με τον μύθο του Αλέξανδρου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012.


Πηγή : http://www.thermopilai.org/


0 Μουχαμπέτια:

Related Posts with Thumbnails

MeDuSa-Kia

Blog Archive

Το Άλλο μου Παιδί...

Το σόι...

Ο Φονιάς...Νιαρ

Εκτιμώ...Διαβάζω & ακούω

Προσοχή...!

Στον αγώνα της ζωής....


....όποιος κι αν είναι ο στόχος σου...


.... να κρατάς τα μάτια σου....


...στον λουκουμά....κι όχι στην τρύπα.


Oscar Wilde

Το νου σας... ;o)

....Το νου σας ρεμάλιααααααααα…

χς βαρς κούεται, πολλ τουφέκια πέφτουν ;o)

About Μή!

Ο Ρουφιάνος...