Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου στο...Λονδίνο

Αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου στο...Λονδίνο 
Ένα πιστό αντίγραφο της Αφροδίτης της Μήλου, θαμμένο σε βάθος μόλις ενός... μέτρου στο κέντρο του Λονδίνου, ανακάλυψαν ταξιδιωτικοί πράκτορες, υπό τις οδηγίες Ελληνίδας αρχαιολόγου και υπό τους ήχους του soundtrack της ταινίας Mama mia. Όλα αυτά συνέβησαν στο West field στο Λονδίνο, στο θεματικό πάρκο για την Ελλάδα, που έστησαν οι ελληνικές υπηρεσίες τουρισμού και που το εγκαινίασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικιτιάδης.

Πρόκειται για μία έκταση 1.200 τ. μ. γεμάτη από Ελλάδα, αφού μέσα σ΄ αυτήν έχει δημιουργηθεί μία... ελληνική παραλία (όπου μπορούν τα παιδιά να παίζουν με τα κουβαδάκια τους), έχουν στηθεί γήπεδα... γκόλφ (με golf simulators), ένα μικρό βουνό για αναρριχήσεις (υπό την καθοδήγηση ειδικού εκπαιδευτή), περίπτερα από κάθε γωνιά της Ελλάδος (κυρίως από νησιωτικές περιοχές) κιόσκια που προσφέρουν σουβλάκια και γύρο, καθώς για πρώτη φορά και ένα... αρχαιολογικό χώρο, στον οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν, με καθοδήγηση αρχαιολόγου... ανασκαφές.

Ορισμένα αντίγραφα αρχαίων αγαλμάτων (σε μικρογραφία) ή αμφορείς έχουν θαφτεί και αναλαμβάνουν οι επισκέπτες να τα ανακαλύψουν, να τα καθαρίσουν και να τα αξιολογήσουν. Την Κυριακή είχαν επισκεφθεί το θεματικό πάρκο εκπρόσωποι μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων με τα παιδιά τους και ο κ. Νικητιάδης, όπως δήλωσε στο «Βήμα online», υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν το θεματικό αυτό πάρκο πάνω από 800.000 επισκέπτες.

0 Μουχαμπέτια:

Related Posts with Thumbnails

MeDuSa-Kia

Blog Archive

Το Άλλο μου Παιδί...

Το σόι...

Ο Φονιάς...Νιαρ

Εκτιμώ...Διαβάζω & ακούω

Προσοχή...!

Στον αγώνα της ζωής....


....όποιος κι αν είναι ο στόχος σου...


.... να κρατάς τα μάτια σου....


...στον λουκουμά....κι όχι στην τρύπα.


Oscar Wilde

Το νου σας... ;o)

....Το νου σας ρεμάλιααααααααα…

χς βαρς κούεται, πολλ τουφέκια πέφτουν ;o)

About Μή!

Ο Ρουφιάνος...