Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Mία Σπάρτη στη … Βενεζουέλα

Στη Βενεζουέλα υπάρχει μια επαρχία που ονομάζεται Nueva Esparta. Το όνομα “Νέα Σπάρτη” το απέκτησε στις 12 Μαίου 1817. Αιτία αποτελεί ο ηρωισμός των κατοίκων της, κατά τη διάρκεια της επανάστασης για την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας από τους Ισπανούς

Στη μακρινή Βενεζουέλα , του Ούγκο Τσάβες , υπάρχει μια επαρχία που ονομάζεται Nueva Esparta , που στα Ελληνικά μεταφράζεται ως “Νέα Σπάρτη”. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας , και αποτελείται από τα νησιά Margarita , Coche και Cubagua στην Καραϊβική Θάλασσα.
Τα νησιά αυτά ανακαλύφθηκαν στις 15 Αυγούστου 1498 κατά την διάρκεια του τέταρτου ταξιδιού του Cristóbal Colón. Στο ίδιο ταξίδι ο εξερευνητής ανακάλυψε και τα εδάφη που σήμερα αποτελούν την Βενεζουέλα. Εκείνη την μέρα του Αυγούστου , λοιπόν o Colon , ξεχώρισε την ύπαρξη τριών νησιών , δύο μικρών και απομονωμένων και ενός τρίτου μεγαλύτερου , καλυμμένο από πυκνή βλάστηση , το οποίο κατοικούσαν ιθαγενείς , που τους ονόμασε Paraguachoa , που κατά τους ιστορικούς σημαίνει ” Γένος της Θάλασσας”
Η επαρχία αρχικά ονομάστηκε από τον Colon “La Asunción” αλλά το 1499 ο Cristóbal de la Guerra την μετονόμασε σε ” Μαργαρίτα” προς τιμήν της Μαργαρίτας , Βασίλισσας της Αυστρίας. Το σημερινό της όνομα “Νέα Σπάρτη” το απέκτησε στις 12 Μαίου 1817. Αιτία αποτελεί ο ηρωισμός των κατοίκων της , κατά τη διάρκεια της επανάστασης για την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας από τους Ισπανούς. Ήταν τόσο μεγάλος ο ηρωισμός των κατοίκων των νησιών , και η υπεροχή του αντιπάλου ώστε οι κάτοικοι της Βενεζουέλας , συγκρίνουν εκείνους τους μαχητές , με τους Αρχαίους Σπαρτιάτες. Ήταν η πρώτη περιοχή της Βενεζουέλας που απελευθερώθηκε και αποτέλεσε το παράδειγμα και για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.


Στην ίδια επαρχία , συναντάμε επίσης μια πόλη με ονομασία , Juan Griego που στα ελληνικά σημαίνει , “Γιάννης ο ‘Έλληνας”! Η πόλη αυτή έχει σήμερα πληθυσμό 28.000 κατοίκους και είναι από τα πιο σημαντικά λιμάνια ολόκληρης της Βενεζουέλας. Η πόλη οφείλει το όνομά της στον Juan Griego ισπανό ναυτικό και εξερευνητή, ο οποίος ήταν από τους πρώτους κατοίκους του νησιού. Η σύντομη έρευνα που κάναμε, δείχνει ότι o Juan Griego γεννήθηκε στην Σεβίλλη της Ισπανίας στις αρχές του 14ου αιώνα.

πηγή: e-sparta.gr

0 Μουχαμπέτια:

Related Posts with Thumbnails

MeDuSa-Kia

Blog Archive

Το Άλλο μου Παιδί...

Το σόι...

Ο Φονιάς...Νιαρ

Εκτιμώ...Διαβάζω & ακούω

Προσοχή...!

Στον αγώνα της ζωής....


....όποιος κι αν είναι ο στόχος σου...


.... να κρατάς τα μάτια σου....


...στον λουκουμά....κι όχι στην τρύπα.


Oscar Wilde

Το νου σας... ;o)

....Το νου σας ρεμάλιααααααααα…

χς βαρς κούεται, πολλ τουφέκια πέφτουν ;o)

About Μή!

Ο Ρουφιάνος...