Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Tο Βρετανικό Μουσείο εκθέτει ελληνικό κάλλος στην Ταϊβάν

Σε μία κίνηση εξωστρέφειας και αποτέλεσμα της καλά μελετημένης πολιτιστικής διπλωματίας του Βρετανικού Μουσείου, εγκαινιάζεται στις 15 Οκτωβρίου μία μεγάλη έκθεση, ελληνικού ενδιαφέροντος, στην Ταϊβάν. Πρόκειται για την έκθεση που τιτλοφορείται «Τhe Body Beautiful in Ancient Greece» (Το κάλλος του σώματος στην Αρχαία Ελλάδα) και η οποία απαρτίζεται από εξαιρετικά κομμάτια των θησαυρών του Βρετανικού Μουσείου του Λονδίνου, προερχόμενα από τις ελληνορωμαϊκές συλλογές του.


Έχει ενδιαφέρον ότι η έκθεση εγκαινιάζεται στο
National Palace Museum στην Ταϊπέι (διάρκεια έως 7 Φεβρουαρίου), στο εθνικό, δηλαδή, μουσείο της Ταϊβάν, αποτελώντας τον πρώτο σταθμό μιας περιοδείας στην Άπω Ανατολή.

Οι ελληνικοί θησαυροί του Βρετανικού Μουσείου θα ταξιδέψουν αμέσως μετά στην Ιαπωνία, όπου, αρχικά θα παρουσιαστούν στο Μουσείο της Πόλης του Κόμπε (12/3-12/6 2011) και εν συνεχεία θα καταλήξουν στο Τόκιο, στο Μουσείο της Δυτικής Τέχνης όπου θα παραμείνουν έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2011.

Στην έκθεση έχει συμπεριληφθεί και ένα από τα πλέον σπάνια έργα τέχνης της συλλογής του Βρετανικού. Είναι ο «Δισκοβόλος», ο οποίος ουδέποτε έχει εξέλθει για περιοδεία.

Πηγή : Καθημερινή

0 Μουχαμπέτια:

Related Posts with Thumbnails

MeDuSa-Kia

Blog Archive

Το Άλλο μου Παιδί...

Το σόι...

Ο Φονιάς...Νιαρ

Εκτιμώ...Διαβάζω & ακούω

Προσοχή...!

Στον αγώνα της ζωής....


....όποιος κι αν είναι ο στόχος σου...


.... να κρατάς τα μάτια σου....


...στον λουκουμά....κι όχι στην τρύπα.


Oscar Wilde

Το νου σας... ;o)

....Το νου σας ρεμάλιααααααααα…

χς βαρς κούεται, πολλ τουφέκια πέφτουν ;o)

About Μή!

Ο Ρουφιάνος...