Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

ΑΝΤΡΙΚΗ ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ IQ...(τώρα εξηγούνται όλα :P)



Όσο υψηλότερο IQ έχει ένας άνδρας, τόσο πιο πιθανό είναι να παραμείνει πιστός και αφοσιωμένος σε μια γυναίκα. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μια νέα βρετανική έρευνα.

Η μελέτη αποδεικνύει ότι οι άνδρες, που είναι ευφυείς, έχουν την ικανότητα να καταπιέσουν τις σεξουαλικές ορέξεις τους και να αντισταθούν στον πειρασμό της απιστίας.Οι Βρετανοί ερευνητές μελέτησαν τη συμπεριφορά ζευγαριών από την Αμερική για να διαπιστώσουν ότι κατά έναν περίεργο τρόπο το υψηλό IQ συνδέεται άρρηκτα με τη μονογαμία.Σύμφωνα με τον Satoshi Kanazawa, καθηγητή εξελικτικής ψυχολογίας στο London School of Economics, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας, «η σεξουαλική αποκλειστικότητα αποτελεί ‘’εξελικτικό κατόρθωμα’’ για τους άνδρες». Ο γνωστός ψυχολόγος εκτιμά ότι είναι ευκολότερο για τους ευφυείς άνδρες να ελέγξουν τις αρχέγονες ορμές τους και να ‘’τιμήσουν’’ το ταίρι τους παραμένοντας πιστοί στους όρκους αγάπης και αφοσίωσης που έχουν ανταλλάξει μαζί του επισήμως (έχοντας ενωθεί με τα δεσμά του γάμου) ή ανεπισήμως.

Όσον αφορά τους άνδρες που δε μπορούν να μείνουν πιστοί και παρασύρονται από τα πάθη τους, υποστηρίζει ο Satoshi Kanazawa, τα πράγματα είναι απλά: οι άνδρες αυτοί δεν μπορούν να ακολουθήσουν την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους με το πέρασμα των αιώνων και αυτό γιατί δεν έχουν υψηλό IQ.Από την άλλη πλευρά δε φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις ότι ισχύει το ίδιο και για το ‘’ασθενές’’ φύλο, ότι δηλαδή οι πιο έξυπνες γυναίκες είναι απαραίτητα και πιο πιστές.

Πηγή : http://www.cosmo.gr

2 Μουχαμπέτια:

negentropist είπε...

Eνδιαφέρον :)

Liberalism, atheism, male sexual exclusivity linked to IQ

"... people who identified as liberal and atheist had higher IQs. This applied also to sexual exclusivity in men, but not in women ..."


Όπως βλέπεις αγαπητή φίλη, ο στατιστικός συσχετισμός υψηλού IQ και σεξουαλικής αποκλειστικότητας, αφορά κατα μέσο όρο τους άντρες και όχι τις γυναίκες !

Ελπίζω να συμφωνείς με την προειδοποίηση των ερευνητών ότι τα παραπάνω στατιστικά δεδομένα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την δημιουργία στερεοτύπων και προκαταλήψεων γιά άντρες με υψηλό IQ !

Νά'σαι καλά !

:)

Mona Trixa είπε...

Περίεργο, είχα ακούσει το ίδιο παλιότερα μα δεν γινόταν λόγος για υψηλό IQ αλλά για υψηλό EQ :s
Δηλαδή με το υψηλό IQ και μόνο μπορούν οι άντρες να...ελέγξουν τις σεξουαλικές ορμές τους;
Δεν πείθομαι με τίποτα για αυτό.

Και με τον έλεγχο και διαχείριση των συναισθημάτων που παίζουν καταλυτικό ρόλο σε μία απιστία τι γίνεται;
Πάρα πολύ απλοϊκά και ατελή θα έλεγα τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας..

Related Posts with Thumbnails

MeDuSa-Kia

Blog Archive

Το Άλλο μου Παιδί...

Το σόι...

Ο Φονιάς...Νιαρ

Εκτιμώ...Διαβάζω & ακούω

Προσοχή...!

Στον αγώνα της ζωής....


....όποιος κι αν είναι ο στόχος σου...


.... να κρατάς τα μάτια σου....


...στον λουκουμά....κι όχι στην τρύπα.


Oscar Wilde

Το νου σας... ;o)

....Το νου σας ρεμάλιααααααααα…

χς βαρς κούεται, πολλ τουφέκια πέφτουν ;o)

About Μή!

Ο Ρουφιάνος...