Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ AΞΙΑ

Το AXIA INTERNATIONAL FESTIVAL/ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ AΞΙΑ πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στην υπέροχη Νάξο και προτείνει ένα μυσταγωγικό ταξίδι γεμάτο μουσική, ποίηση και τέχνη. Η λέξη «Αξία» ανήκει στην ονομασία του νησιού σύμφωνα με το τοπικό ναξιακό ιδίωμα.

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους με νέους και εξαιρετικά χαρισματικούς ανερχόμενους αστέρες προσφέροντας αξέχαστες στιγμές σε ένα κοινό που ψάχνει για κάτι νέο και ιδιαίτερο.

Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του AXIA INTERNATIONAL FESTIVAL είναι ο μουσικολόγος-Πρόεδρος του GinaBachauer International Music Association Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας και γενικοί διευθυντές οι γνωστοί Γερμανοί κεραμίστες Katharina Bolesch και Alexander Reichardt.

Το 2ο Διεθνούς Φεστιβάλ AΞIA (Μουσικής, Λόγου και Τέχνης) της Νάξου, που θα ανοίξει στις 12 και θα ολοκληρωθεί στις 18 Αυγούστου, τελεί υπό την Αιγίδα του Gina Bachauer International Music Association (Διεθνές Μουσικό Σωματείο GinaBachauer) και συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Νάξου.

Ο φετινός τίτλος του Φεστιβάλ είναι «Μουσική, Τροφή της Αγάπης» και επικεντρώνεται σε διάσημα έργα συνθετών της κλασικής μουσικής και της ελληνικής ποιοτικής μουσικής (έργα L. van Beethoven, F. Schubert, F. Liszt, F. Chopin, J. Massenet, C.Debussy, M. Ravel, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη κ.ά.)

Σολίστ θα είναι η μεγάλη υψίφωνος της Σκάλας του Μιλάνου και της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης Κατερίνα Οικονόμου, ο διεθνώς καταξιωμένος Αμερικανός σολίστ του πιάνου Ray Luck, ο πολυβραβευμένος νέος αστέρας του πιάνου Βασίλης Βαρβαρέσος, οι ανερχόμενοι πιανίστες Μιχάλης Χαλκιόπουλος και Νεφέλη Μούσουρα, ο δραστήριος συνθέτης-κιθαρίστας Αθανάσιος Τσίτσαρης, ο προικισμένος κιθαρίστας Απόστολος Καρποντίνης, o εξαίρετος φλαουτίστας Πέτρος Στεργιόπουλος, η χαρισματική νεαρή υψίφωνος Μάρια Ντεβιτζάκη και η μικρή βιρτουόζα των πλήκτρων Γεωργία Λαζαρίδου.

Στο πλαίσιο του AXIA INTERNATIONAL FESTIVAL θα πραγματοποιηθεί αναδρομική έκθεση του διαπρεπούς αρχιτέκτονα Γιάννη Αμαραντίδη (John Amarantides) που έζησε και δημιούργησε στην Αμερική συνεργαζόμενος με τον κορυφαίο Αμερικανό αρχιτέκτονα Frank Lloyd Wright.

Οι πρώτες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Χαλκί (12-16/8), ενώ η «Μεγάλη Μουσική Βραδιά των Αστέρων» θα δοθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου της Νάξου (18/8).

Από το Γραφείο Επικοινωνίας του AXIA INTERNATIONAL FESTIVAL
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22850.32829/ Φαξ: 22850.31771

Πηγή : http://sfrang.blogspot.com/

0 Μουχαμπέτια:

Related Posts with Thumbnails

MeDuSa-Kia

Blog Archive

Το Άλλο μου Παιδί...

Το σόι...

Ο Φονιάς...Νιαρ

Εκτιμώ...Διαβάζω & ακούω

Προσοχή...!

Στον αγώνα της ζωής....


....όποιος κι αν είναι ο στόχος σου...


.... να κρατάς τα μάτια σου....


...στον λουκουμά....κι όχι στην τρύπα.


Oscar Wilde

Το νου σας... ;o)

....Το νου σας ρεμάλιααααααααα…

χς βαρς κούεται, πολλ τουφέκια πέφτουν ;o)

About Μή!

Ο Ρουφιάνος...