Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Ιντερνετ: Ένα μεγάλο κρεβάτι;;;

Απιστία στον κυβερνοχώρο

Σύμφωνα με έρευνες, τα δύο τρίτα όσων επιδιώκουν γνωριμίες μέσω Internet... έχουν ήδη μια άλλη σχέση. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν το λάθος να θεωρούν την διαδικτυακή επαφή ψηφιακή κι επομένως μη πραγματική, οπότε δεν το θεωρούν απιστία.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα πιστεύουν ότι ταιριάζουν περισσότερο με τη διαδικτυακή γνωριμία τους, δημιουργούνε ανασφάλειες στον σύντροφο τους και οδηγούνται στον χωρισμό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όσο λιγότερο γνωρίζουμε κάποιον τόσο λιγότερα ελαττώματα πιστεύουμε πως έχει.

«Η εξάρτηση από το Ιντερνετ», λέει ο Κώστας Φράγκος, «αφορά την ψυχολογική κατάσταση εκείνη στην οποία το άτομο θεωρεί ως αναγκαία την καθημερινή και πολύωρη χρήση του Διαδικτύου και είναι αδύνατη η διαβίωση χωρίς τον υπολογιστή.
Δεν είναι κριτήριο εξάρτησης οι ώρες καθημερινής χρήσης, αλλά οι ψυχολογικές μεταβολές που συνοδεύουν τη χρήση του Διαδικτύου και φαίνονται στον χαρακτήρα του ατόμου (απόσυρση, άρνηση ότι έχει πρόβλημα, ανοχή)


Ο Δεύτερος κίνδυνος είναι η απιστία μεταξύ των ζευγαριών μέσω του Ιντερνετ (internet infidelity) και οι κυβερνοσχέσεις. Σ' αυτή τη διαδικτυακή απιστία, το άτομο διατηρεί σχέση από το Ιντερνετ, υπό πλήρη μυστικότητα, που φαίνεται από το ταχύ σβήσιμο μηνυμάτων σε φόρουμ και chat-rooms, κλείσιμο παραθύρων και ασφάλιση των εισερχομένων μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, και δημιουργία πολλαπλών λογαριασμών. Αποτέλεσμα είναι οι χωρισμοί των ζευγαριών και τα ενδο-οικογενειακά προβλήματα.

Μια ακραία μορφή απιστίας μέσω Ιντερνετ είναι και το κυβερνοσέξ (cybersex). Σε αυτή τη μορφή συνουσίας, τα δύο άτομα αυνανίζονται αμοιβαία με ταυτόχρονη ανταλλαγή εικόνων και βίντεο του αυνασιμού, καθώς και λεκτική επικοινωνία με μηνύματα ή συνομιλία


Όταν οι διαδικτυακές γνωριμίες περιορίζονται στο εικονικό σεξ, τότε παρατηρούμε το φαινόμενο οι χρήστες σύντομα να εθίζονται και να το αναζητούν ολοένα και περισσότερο αφού η διαδικασία αυτή δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες τους.


2 Μουχαμπέτια:

mahler76 είπε...

Ιντερνετ: Ένα μεγάλο κρεβάτι;;;

εεεεε όχι σοκάρομαι!!!

MeDuSa είπε...

Είμαι σίγουρη πως είναι δεύτερο μεγαλύτερο σοκ που έπαθες...μετά βέβαια από το ό,τι δεν υπάρχει ζαντα κλάους... :P

Related Posts with Thumbnails

MeDuSa-Kia

Blog Archive

Το Άλλο μου Παιδί...

Το σόι...

Ο Φονιάς...Νιαρ

Εκτιμώ...Διαβάζω & ακούω

Προσοχή...!

Στον αγώνα της ζωής....


....όποιος κι αν είναι ο στόχος σου...


.... να κρατάς τα μάτια σου....


...στον λουκουμά....κι όχι στην τρύπα.


Oscar Wilde

Το νου σας... ;o)

....Το νου σας ρεμάλιααααααααα…

χς βαρς κούεται, πολλ τουφέκια πέφτουν ;o)

About Μή!

Ο Ρουφιάνος...